otrdiena, 2013. gada 7. maijs

Neparastā 12. tievešanas diena

Mango un vēžu astītes - perfekts parītis

 Čau! Jūs pat nevarat iedomāties kā man patīk ēst. Tā ir mana lielākā problēma. Cik ātri tie ies nos tie kilogrami pagaidām pāragri spriest, tāpēc kā man ir ar vielmaiņu uzrakstīšu vēlāk. Šobrīd es cinos ar ēstgribu. Nu kā es to daru? Katru reizi gatavoju kaut ko īpašu. Lutinu sevi nevis ar daudzumu, bet ar kvalītāti un skaistumu. Nu tas tiešām palīdz! Dažreiz pat iztēlojos, ka esmu aristokrātiska dāma. Liene Pavārberga! Izklausās labi. Pastāstīšu Jums par vienu recepti, ko kādreiz pastāstīja man draudzene, bet varbūt tas nebija draudzene. Godīgi sakot es pat ne zinu no kurienes šī recepte, bet tas nav tik svarīgi...

Sākam:
viegli sālītas vēžu astītes (160 g)
jauktie lapu salāti (80 g)
nogatavināts mango (1 gab.)
pekanrieksti (2 saujas)
žāvētas dzērvenes (1 sauja)
granātābols (1/2 gab.)
laims (1 gab)
līveļļa (2 ēdamk.)
svaigas dzērvenes (100 g) 
melnais balzamiko – (2 ēdamk.)
medus (1 ēdamk.)
timiāns (1 zariņš)
ūdens (50 ml)

  
Dzērveņu mērce
  Ūdenī liekam vārīties dzērvenes un timiānu. Pēc 5 minūtēm pievieno balzamiko etiķi. Vāram aptuveni vēl 5 minūtes, pievienojam medu. Mērci izspiežam caur sietu un atdzesējam.

Salāti:
  Salātlapas noskalojam un kārtīgi nosusinam. Salātu dressingam sajauc olīveļļu ar laima sulu. Notīram un sagriežam mango. Jaucam salātus: traukā liekam mango, žāvētas dzērvenes un granātābola sēklas. Pievienojam salātu lapas, kuras sajauktas ar dressingu. Pekanriekstus pievienojam dzērveņu mērcei un pārlejam salātiem. Visbeidzot pievienojam viegli sālītas vēžu astītes.

  Salāti obligāti ir jānosusina, citādi salātu dressings notecēs šķīvja apakšā un «nepielips» salātiem.

Bon appetit!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru