Augļu salāti no Pavarienes
Sastāvdaļas:
2 nelieli ananāsi
1 mango
2 kivi
2 apelsīni
1 greipfrūts
1 zaļais citrons
½ granātābola
1-2 tējkarotes cietes
2-3 ēdamkarotes Countreau liķiera
Sākam:
Ananāsus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Mango un kivi augļus nomizo un tos arī sagriež gabaliņos. Ar apelsīnu un greipfrūtu tā pat - nomizo, sadala daiviņas, atdala balto miziņu un sagriež gabaliņos. Citronu sagriež uz pusēm, vienu pusi sagriež plānās šķēlītēs, no otras izspiež suliņu. Granātāboliņu ar griezuma vietu uz leju uzliek uz šķīvīša un ar karotīti papliķē pa miziņu, lai sēkliņas izbirtu uz šķīvīša. Mērci: citrona sulu (arī apelsīnu un greipfrūta sulu, ja tāda mizojot ir notecējusi) samaisa ar cieti un drusciņ uzkarsē, lai tas sabiezē. Katliņu noņem no uguntiņa, pielej liķieri un atdzesē. Mērci samaisa ar augļišiem un tos iepilda izdobtajās ananāsu pusītēs.
Bon appetit.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru