sestdiena, 2013. gada 16. marts

Ungāru gulašs

Ungāru gulašs!
Ļoti svarīgi, lai pagatavotu ungāru gulašu, ir neaizmirst par četrām lietām: papriku, ķimplokiem, sīpoliem un čili piparu. Ne velti mans viens draugs no Budapešta teica: "Bez fantastiskā četrinieka ungāru gulaša nesanāks!". Labāk izmantot  liellopu gaļiņu, var arī cūkgaļu, bet labāk tomēr liellopiņu. Rakstot šo recepti centos kaut kā uzrakstīt praktiskāk uz paša piemēra.
1.   1 kg. gaļas (par cūciņu-kakla karbonāde,lāpstiņa vai pavēdere-nekad ne cisku! Ja izvēlaties cisku,nāksies 3 stundas pie plīts būt).
2.   Divas lielas paprikas-var būt vairāk.
3.  Daudz sīpolu un ķiploku.
4.  Burkāni.
5. Tomāti (daudz).Izmantoju «chopped tomatoes»...laikam «mīcītie tomāti»?
6. Čili pipars. lauru lapa. melnie pipari.
Pagatavošana.
1.  Cepam pannā,kubiņos sagrieztu gaļiņu. Kad tika apcepta-maucam katlā. Sautējam gaļiņu (kakla karbonāde vai pleciņš,vai pavēdere-sautēsies 30 min-ciska (šķiņķis) gatavosies 3 stundas.
2.  Grāpī sautējas gaļiņa...lai turpina sautēties...
3.  Sagriežu burkānus,un -uz pannas...apceptus-grāpī iekšā.
4.  Tiek apcepti sīpoli-turpat iekšā...
5.  Cepam papriku,kad paprika jau ir,metam klāt sauju ķiploku,negrieztus,daiviņās un čili piparu -un katlā...chopped tomatoes turpat....gāžam klāt mīcītos tomātus
6.  Ielejam glāzē ūdeni,pieberam 2 karotes miltu,rūpīgi samaisām,un-maisot piemaucam klāt mūsu maģjāru gulašam...
7.  Uzkarsējam gulašu līdz maksimālajam. Un nogriežam.
Viss-gulašs ir gatavs.
Labu apetīti! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru